©folkOm 2016

om folkOm

folkOm hva

folkOm er korte videosnutter om alt vi tror vi er alene om, men som vi faktisk er mange om.

Som at vi noen ganger synes den vi er sammen med er det styggeste mennesket som finnes, og vi vil egentlig bare marsjere ut døra og aldri komme tilbake. Eller at vi lurer om vi egentlig burde fått barn. Eller hvorfor alt jo egentlig er veldig bra, men så føles det allikevel alt annet enn bra... folkOm tar for seg de tingene i hverdagen som er litt vanskelig, eller kanskje veldig vanskelig. Og som det samtidig finnes gode forklaringer på, og hjelp med - hvis man trenger det.  Praksis + teori = mindre skam, kunnskap og hjelp - det er det jeg prøver å gjøre et forsøk på å bidra til.

folkOm hvorfor

Jeg heter Marthe Sveberg. Jeg er utdanna journalist og lærer, og har jobba som programleder i tv og radio siden 2007. (Og et år som kaffekoker på hotel cæsar før det!:) Dessuten har jeg, siden 1996, prøvd å få hjelp med en ganske dårlig psykisk helse. 

Jeg har erfart gjennom et helt liv hvor vanskelig det er å streve psykisk - ikke helt finne sin plass i verden, eller med menneskene rundt seg. Hvor fortvilt det er å ikke forstå hvorfor ting er så kaotisk på innsiden, og ikke minst hvor fortvilt det er å prøve å få hjelp, men så er det liksom ingenting som hjelper. Og så har jeg, etter nå ut og inn av terapi i snart 24 år i, erfart at det finnes god hjelp. Det går an å endre en del av det som er kjipt.  Det er håp liksom.

Derfor starte jeg denne nett-sida i 2016. Jeg hadde lyst til å se om jeg kunne bruke erfaringene fra arbeidet med tv- og radiounderholdning, og erfaringene med å prøve å få hjelp... eh sammen, på en måte.

 

Målet med folkOm er å normalisere litt flere sider av hverdagslivet, slik at vi ikke behøver å være så alene om det som er vanskelig. Forhåpentligvis bidra til litt mindre skam (håper det!). Og ikke minst, å formidle kunnskap om psykisk helse på en slik måte at det er mulig å se hvor denne kunnskapen passer inn i livene våre. Gi et lite hint om hvordan vi kan bryte de vonde mønstrene våre, og få det bedre. Kanskje veldig uperfekte nett-tv snutter kan redde verden litt... (hårete mål:/ :)

folkOm hvordan

Stilen er rufsete. Noen ganger så rufsete at jeg nesten dauer av skam:) Det er fordi jeg filmer og klipper det meste selv, og det kan jeg jo egentlig ikke, men jeg gjør det altså allikevel. Ja... litt usikker på hva du skal med den informasjonen, men da er det sagt i hvert fall:) Og hvis DU noen gang skulle få lyst til å dele noe på folkOm, så vet du i hvert fall at det kommer ikke et stort team inn i stua di - det er bare meg, og det kan jo være litt lettere kanskje.

Håper du finner noe du liker her inne!

God klem fra Marthe