top of page

om folkOm

folkOm er korte videosnutter om alt vi tror vi er alene om, men som vi faktisk er mange om.

Det i livet som er litt dritt, som vi gjerne ikke  legger ut på Instagram akkurat, men som er vanlig allikevel.

De fleste av seriene har to viktige elementer. Det ene er dritten - sånn det kommer ut i livet. Som at vi innimellom klikker på den vi er sammen med, tenker at ungen vår er en drittunge, eller synes ting kjennes så meningsløst selv om alt jo egentlig er bra... Så er det en teoridel som kan forklare hvorfor dette skjer, og hva vi kan gjøre med det. For det er jo ikke så deilig å drive å klikke masse, ungen vår er jo ikke en drittunge... og når ting kjennes meningsløst, så er det gjerne en grunn<3.  Så altså praksis + teorien som passer til = folkOm. Målet er er å normalisere litt flere sider av hverdagslivet, slik at vi ikke behøver å være så alene om det som er vanskelig. Forhåpentligvis bidra til litt mindre skam (håper det!) og vise at dette burde egentlig ikke være så skamfullt, vi kan til og med tøyse litt med det. Og ikke minst prøver jeg å formidle kunnskap om psykisk helse på en slik måte at det er mulig å se hvor denne kunnskapen passer inn i livene våre. Gi et lite hint om hvordan vi kan bryte de vonde mønstrene våre, og få det bedre. Kanskje veldig uperfekte nett-tv snutter kan redde verden bittelitt... (hårete mål:/ :)

Jeg som driver denne siden heter Marthe Sveberg. Jeg er utdanna journalist og lærer, og har jobba som programleder i tv og radio siden 2007  (og et år som kaffekoker på Hotel Cæsar før det). Dessuten har jeg, siden 1996, prøvd å få hjelp med en ganske dårlig psykisk helse.  Jeg har erfart gjennom et helt liv hvor vanskelig det er å streve psykisk - ikke helt finne sin plass i verden, eller med menneskene rundt seg. Hvor fortvilt det er å ikke forstå hvorfor ting er så kaotisk på innsiden, og ikke minst hvor fortvilt det er å prøve å få hjelp, men så er det liksom ingenting som hjelper. Og så har jeg, etter nå ut og inn av terapi i over 25  år i, erfart at det finnes hjelp. Det går an å endre en del av det som er kjipt.  Det er håp liksom.

Derfor starta jeg denne nettsida i 2016. Jeg hadde lyst til å se om jeg kunne bruke erfaringene fra arbeidet med tv- og radiounderholdning, og erfaringene med å prøve å få hjelp... eh sammen, på en måte. Så er er det jo ikke sikkert at du synes livet er SÅ kjipt, og at du blir litt sånn - oida, dette er kanskje ikke helt for meg, det er jo ikke så vanskelig. Til deg har jeg lyst til å si at mange av de tingene jeg deler om på folkOm, f eks parforholdskurset folkOm ferieforholdet, kan passe for mange. Faktisk anbefales det å ta kurset FØR man har fått det altfor dritt. Så det jeg prøver å si er at jeg håper og tror du kan finne noe som passer, selv om historiene og livene våre er forskjellige.​

Håper du finner noe du liker her inne!

God klem fra Marthe 

bottom of page